top of page

Стабілізація емоційного стану педагога в кризових ситуаціях


На жаль, надзвичайні ситуації є частиною нашого життя. У світі відбуваються різні трагічні події: війни, стихійні лиха, аварії, пожежі і міжособистісне насильство. Переміщеними можуть бути окремі люди, сім’ї і цілі спільноти. Люди втрачають будинки, близьких, виявляються відірваними від сім’ї і звичного оточення або стають свідками насильства, руйнувань і смерті.

Такі події у тій чи іншій мірі впливають на кожного, проте спектр можливих реакцій і емоцій вельми широкий.

Емоційний стан та стресостійкість дорослого безпосередньо впливають на емоційний стан дітей та атмосферу у групі. Саме тому вкрай важливо піклуватися про себе в часи високої невизначеності та стресогенності, віднаходити власні ресурси стійкості та життєвої енергії.

28 лютого 2023 року на запит директора ЗДО №6 Лариси Зеленської психологом ЦПРПП Оксаною Дмитрюк проведено консультацію з колективом на тему «Стабілізація емоційного стану педагога в кризових ситуаціях».

Під час заходу обговорили вплив кризових ситуацій на людину, як піклуватися про себе у складні часи, а також практикували дихальні вправи, вправи на заземлення та визначали джерела поповнення своїх ресурсів.


bottom of page