top of page

Рух в інклюзивній освіті! Дошкілля!


Вчора, 28 березня розпочато роботу методичної платформи з теми «Інклюзія - реалії сьогодення».  З учасниками методико-практичного курсу  опрацьовано перший модуль «Принцип командної взаємодії в інклюзивному процесі».


Консультантом центру, Діаною Ісопенко, розкрито зміст діяльності  кожного учасника, хто входить до команди психолого-педагогічного супроводу дитини з ООП та взаємозв’язок між ними. Розглянуто книгу взаємозв’язку між спеціалістами та батьками дитини з особливими освітніми потребами. Ігрова вікторина «Квіз» підштовхувала учасників обирати правильну відповідь з питань організації інклюзивного навчання. За допомогою піраміди Маслоу, учасниками пропрацювано потреби дитини з ООП та завдання кожного члена команди психолого-педагогічного супроводу дитини з ООП.


Спікери!

Консультант центру, вчитель логопед ЗДО №3, Лариса Попович, з учасниками провела ряд практичних логопедичних вправ щодо корекції розвитку мовлення дитини з ООП. Наголосила про принцип взаємозв’язку з учасниками КС щодо закріплень логопедичних завдань  з дитиною ООП в режимі дня.

Консультант центру, Наталя Угорська, розкрила роль інструктора з фізичної культури у команді супроводу дитини з ООП. Наголосила, на важливість розвитку загальної моторики та впровадження рухливих ігор щодо орієнтування у просторі та взаємодії з однолітками.

 

У підсумку семінару-практикуму, колесо-рефлексії окреслило інформаційне накопичення досвіду учасниками.


Дякуємо: Молодіжний центр "Резиденція молоді" за сприяння у проведенні заходу, спікерам за співпрацю, педагогам за активну участь.

bottom of page