top of page

Про те, як гуртувати освітян у професійні спільноти

Центр професійного розвитку педагогічних працівників у пошуку спільних шляхів формування професійних спільнот із розвиненими горизонтальними зв’язками. Упродовж тижня, що минає, відбулися зустрічі нових консультантів з педагогами закладів освіти нашої громади.

Радіємо з того, що це очні «живі» зустрічі учасників і учасниць спільноти, адже саме такі зустрічі зближують та допомагають налагодити емоційний зв’язок.

Активності для згуртування педагогів у професійні спільноти відбулися у Чернівецьких ліцеях:

  • №19 імені Ольги Кобилянської,

  • №17 «Успіх»,

  • №5 «Оріяна».

Дякуємо за гостинність педагогам та керівникам цих закладів: Уляні Легусовій, Станіславі Кушнір, Галині Абрам'юк.

Перша зустріч відбулася у Чернівецькому ліцеї №19 імені Ольги Кобилянської. Асистенти учителів Чернівецької територіальної громади мали нагоду поспілкуватися з Мариною Марчук, консультантом з питань інклюзивного підходу до навчання. Вона буде координувати роботу педагогів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами у закладах загальної середньої освіти.

Важливо розуміти, що змінилися підходи до професійного розвитку освітян – вагомого значення набули спільний пошук рішень, обмін досвідом, навчання за принципом «рівний рівному». Учителям, які мають право на автономію та відкриті до нового, потрібне розуміння, що саме дає їм участь у професійних спільнотах, яка роль таких спільнот у професійному зростанні – тому спілкувалися саме про це.

bottom of page