top of page

Консультація для педагогічних працівників закладів дошкільної та позашкільної освіти



За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров’я, вигоряння – це синдром, що концептуалізується як результат хронічного стресу на робочому місці, з яким не вдається впоратися.

Вигоряння властиве для будь-якої професії, але найбільш схильними до нього є люди, які працюють у сфері «людина – людина», тобто ті, чия робота пов’язана з постійним спілкуванням. Необхідність постійно бути на зв’язку, вислуховувати інших і говорити самому/самій, стежити за важливими новинами, намагатися виправдати чиїсь очікування, продемонструвати хороші показники – усе це призводить до вигоряння.

20 березня 2024 року Оксана, Дмитрюк, психолог ЦПРПП, провела онлайн-консультацію для педагогічних працівників закладів дошкільної та позашкільної освіти «Управління стресом як ресурс подолання емоційного вигорання». Під час заходу учасники ознайомилися з причинами виникнення та наслідками стресів, емоційного вигорання, дослідили власну стійкість до стресів, виконували вправи на пошук ресурсів та саморегуляцію емоційного стану.




bottom of page