top of page

Штучний інтелект у роботі вчителя-філолога

Сучасні технології розвиваються досить швидкими темпами. Серед них і ті, які легко інтегруються в освіту, оскільки є цікавими й корисними. До них можна зарахувати й штучний інтелект, який активно почали використовувати педагоги у своїй професійній діяльності.

25 квітня 2024 року відповідно до програми підвищення кваліфікації «Використання цифрових ресурсів для формування мовно-літературних знань, умінь і навичок здобувачів освіти. Серія майстер-класів» для учителів української мови та літератури, зарубіжної літератури закладів загальної середньої освіти Чернівецької міської територіальної громади проведено черговий майстер-клас (модуль 4), який був присвячений використанню штучного інтелекту в роботі педагога.

Алла Ткач, консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Чернівецької міської ради, розкрила присутнім три основні аспекти штучного інтелекту в освіті, ознайомила з можливостями його використання в педагогічній діяльності.

Зоряна Косташ, учитель української мови, української та зарубіжної літератур Чернівецького ліцею №10, провела майстер-клас щодо роботи вчителя зі штучним інтелектом. Учасники заходу вчилися, як писати запит до ChatGPT; ознайомилися з інструментами штучного інтелекту, які є помічниками педагогів у їхній професійній діяльності: для створення презентацій, ілюстрацій до художніх творів, генетичного коду (текстова вишивка), оживлення митців слова, редагування фотографій, для перевірки учнівських робіт на дотримання академічної доброчесності тощо.

«Зібратися разом – це початок, триматися разом – це прогрес, працювати разом – це успіх», - зазначив у свій час Генрі Форд. Ми працювали разом, тож  успіх неминучий!

bottom of page