top of page

Цикл тренінгів "Профілактика емоційного вигорання педагогічних працівників"


Робота педагогічних працівників пов’язана з великим нервово-психічним навантаженням. Ідеться, насамперед, про психологічні й організаційні труднощі: необхідність бути постійно "у формі", надмір контактів упродовж робочого дня, брак часу, перевантаження, соціальна оцінка. При такій роботі день у день напруженість може накопичуватися. Емоційні особливості педагогічної діяльності сприяють виникненню і розвитку синдрому емоційного вигорання.

Емоційне вигорання — це синдром, що розвивається на тлі безперервного впливу на людину стресових ситуацій і призводить до інтелектуальної, душевної перевтоми і виснаження. Воно не настає раптово, а накопичується поступово та проявляється симптомами.

З 05 по 08 липня 2022 року у приміщенні ДНЗ №53 комбінованого типу "Віночок" Оксаною Дмитрюк, психологом ЦПРПП, проведений цикл тренінгів для педагогів "Профілактика емоційного вигорання педагогічних працівників" у рамках "Літньої школи 2022". Участь у заході взяли педагогічні працівники ДНЗ №53, 4, 45.

Під час тренінгів учасники розвинули вміння використовувати способи самозбереження психічного здоров’я, розпізнавати симптоми емоційного вигорання та визначати шляхи його профілактики і подолання.


bottom of page