top of page

Те, що ми знаємо, – обмежено, а те, що ми не знаємо, – нескінченно

Багато чого не зробиш, поки не вивчишся.

Але багато треба зробити, щоб навчитись.

Конфуцій

Однією з глобальних цілей сталого розвитку, затверджених у 2015 році на саміті ООН та підписаних Україною, є забезпечення всеохопної та справедливої якісної освіти та заохочення можливості навчання впродовж усього життя для всіх. І один із кроків на шляху досягнення цієї мети – суттєве збільшення кількості кваліфікованих педагогів.

Прийняття законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» та Постанови КМУ від 21.08.2019 року №800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників» суттєво розширило такі можливості, оскільки внесло кардинальні зміни у сферу підвищення педагогічної кваліфікації, що набули чинності з 01 січня 2020 року.

Разом зі свободою вибору та розширенням можливостей, на які усі так чекали, педагоги й адміністрації закладів загальної середньої освіти отримали чимало запитань та неабияку відповідальність за прийняття рішень – адже тепер виключно на рівні закладу освіти визначається, де і коли професійно зростатимуть його педагогічні працівники.

01 жовтня 2021 року на платформі Google Meet відбулася онлайн-консультація «Підвищення кваліфікації педагогічних працівників» для вчителів музичного мистецтва, образотворчого мистецтва, трудового навчання ЗЗСО.

Під час онлайн-консультації було надано докладні роз’яснення, рекомендації й інструменти учасникам процесу підвищення кваліфікації щодо продуктивного застосування нових можливостей у демонополізованій сфері підвищення педагогічної кваліфікації.

Бажаємо успіхів у професійному зростані!


bottom of page