top of page

"Творчість як фактор мотивації досягнень": навчальний посібник для педагогів закладів освіти

Укладено навчальний посібник «Творчість як фактор мотивації досягнень» для педагогів закладів освіти у межах неформальної освіти за програмою «Мотиваційні аспекти у навчанні та творчості: реалії ХХІ ст.» в очно-дистанційному форматі за напрямом: розвиток професійних компетентностей педагогічних працівників.

Цільова аудиторія: педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти, початкової мистецької освіти та всі охочі ознайомитися з широким спектром інноваційних практик у контексті освітнього та творчого поступу. Основний «меседж» програми курсу чи його ключова мета: творча співпраця експертів – діячів культури, педагогів та науковців – зі слухачами задля професійного розвитку освітян і митців, які реалізовуватимуть освітню, творчу та мотиваційно-психологічну роботу в закладі освіти в цілому й, зокрема, з дітьми-переселенцями та їх батьками на засадах волонтерства, залучаючи охочих до творчої діяльності, надаючи можливість розкрити унікальні здібності та таланти кожному учаснику творчого діалогу-співпраці. Навчання на курсі відбувалося в межах реалізації проєкту ZMINA 2.0 «Субґранти для культурних проєктів» фонду ІЗОЛЯЦІЯ за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Реалізацію проєкту й укладання пропонованого навчального посібника забезпечила ГО «Центр освітніх ініціатив “Толока”» – «Резиденція “ГАРМОНІЯ. РОЗВИТОК. ВЗАЄМОДІЯ”» та науково-педагогічні працівники ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України: завідувач кафедри професійної і вищої освіти ЦІПО, доктор педагогічних наук, професор Лариса Сергеєва; завідувач кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО, доцент, кандидат педагогічних наук Ольга Просіна; доцент кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО, кандидат філософських наук, доцент Марина Ілляхова.

Отже, у навчальному посібнику висвітлено як теоретичні засади проблеми творчості, так і практичні аспекти реалізації цієї важливої складової в освітній діяльності. Посібник не є рецептом для діяльності педагога, він є пропозицією до спільних роздумів, спонукає до виявлення особистого ставлення до творчості як фактора мотивації досягнень.

Завантажити посібник: https://lib.iitta.gov.ua/id/eprint/736047

Авторський колектив наголошує на важливості, в аспекті формування сучасного розуміння змісту явища «творчість як безмежний простір діяльності людини», співпраці й діалогу з читачами. Тому пропонуємо коментарі/ відгуки/ запитання розміщувати за покликанням: https://forms.gle/oYdeGom29qtDcH8i9

Зміст навчального посібника є виключно відповідальністю авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.


bottom of page