top of page

Січневі зустрічі творчої лабораторії «ARTпростір. Освітня взаємодія по-новому»


У наші дні стає надзвичайно популярно старовинне мистецтво ліплення з солоного тіста. Борошно, сіль і вода - це природні продукти, екологічно чисті і безпечні для здоров'я людини. При їхньому з'єднанні виходить чудовий матеріал, який легко перетворюється в рельєфні картини і різні фігурки - мукосолькі. Екологічність матеріалу «подарувала» цього виду художньої творчості ще одне досить точну назву - біокераміка.

Чому ліплення з солоного тіста отримала сьогодні таке широке визнання? Цей вид рукоділля доступний абсолютно всім, так як не вимагає яких - то художніх здібностей і великих фінансових витрат. Солоне тісто - ідеальний матеріал для ліплення з дітьми, адже він на 100% є натуральним продуктом. Малюки прагнуть все спробувати на смак. З солоним тістом це не буде проблемою! Воно просто не смачне. І навіть якщо дитина з'їсть шматочок, це не завдасть йому ніякої шкоди (на відміну від пластиліну або інших сучасних матеріалів для ліплення).

Чому солоне тісто? Тому що в процесі ліплення з солоного тіста у дітей:

  • Розвиваються моторні функції;

  • Підвищується сенсорна чутливість (здатність до багнистому сприйняттю форми, фактури, кольору, ваги, пластики, пропорцій);

  • Розвивається загальна ручна умілість, дрібна моторика, синхронізується робота обох рук;

  • Діти отримують можливість встановлювати фізичні закономірності, експериментувати з солоним тістом, інструментами та додатковими матеріалами;

  • Збагачуються знання дитини про властивості матеріалів і можливості їх застосування;

  • Формується звичка планування своєї діяльності, вміння працювати в колективі. самостійно вирішувати виникаючі проблеми.

В рамках мистецький проєкту: творча лабораторія «ARTпростір. Освітня взаємодія по-новому». Тема січнево-лютневих зустрічей з педагогами «ARTworks» оригінальна винахідливість, або ліплення – захоплююче 3D мистецтво», де педагоги мають змогу оволодіти сучасними скульптурними технологіями, опрацювати алгоритми створення об'ємних 3D-образів пластичними, конструктивними та комбінованими способами. У січні відбулися дві зустрічі на базі ЗДО №23 «Калинонька» та ЗДО №35 «Веснянка».

Пробуйте експериментувати і вносити свої штрихи в легкий і податливій матеріал для ліплення! Творіть і радуйте світ своїми виробами!

Далі буде…


bottom of page