top of page

Січнева зустріч вчителів математики

17 січня 2024 року на базі Чернівецького ліцею №16 ім. Ю. Федьковича відбулося засідання професійної спільноти вчителів математики закладів освіти Чернівецької міської територіальної громади.


На зібранні було обговорено багато важливих питань.

Керівник професійної спільноти Юлія Андрух, вчитель ліцею №4, проаналізувала роботу спільноти за І семестр цього навчального року, зокрема про результати роботи з обдарованими учнями. Юлія Олександрівна підкреслила, що кількість закладів освіти, учні яких стали переможцями ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з математики, становить більше ніж 50%. Також звернула увагу на участь учнів та їх перемоги у різних інтелектуальних змаганнях міського та всеукраїнського рівня.

Продовжила засідання консультант ЦПРПП Інна Терлецька, яка презентувала результати міжнародного дослідження якості освіти з математики PISA-2022, розкрила основні аспекти проведення атестації у 2024 році відповідно до нового Положення про атестацію педагогічних працівників.

Учасники засідання познайомилися з досвідом роботи Любов Качуровської, учителя математики Чернівецької гімназії №19, яка претендує на присвоєння педагогічного звання «учитель-методист» під час атестації у цьому навчальному році.


  Інна Терлецька розкрила питання сертифікації вчителів математики в 2024 році, ознайомила присутніх з основними аспектами її проходження. Аліна Мунтян, вчитель математики Коровійського ліцею Чернівецької міської ради, поділилася досвідом успішного проходження сертифікації у 2023 році, а Віра Сікора, експерт сертифікації вчителів математики 2023, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри алгебри та інформатики, заступник декана з навчально-методичної роботи факультету математики та інформатики ЧНУ ім.Ю.Федьковича, розкрила основні підходи до оцінювання професійних компетентностей учасника сертифікації.


На завершення заходу Інна Терлецька ознайомила вчителів математики з основними напрямками співпраці з ЦПРПП у ІІ семестрі 2023/2024 н.р., зокрема - участь педагогів у різних заходах, проєктах та науково-практичній конференції «Освіта. Досвід. Інновації», які організовує Центр.

🫶

bottom of page