top of page

Семінар з конструювання для педагогів ЗДО


Зазвичай дорослі пропонують дітям готові іграшки які, здебільшого, мають обмежену кількість варіантів використання і  передбачають пасивну роль дитини. 

  Зовсім інша справа -  гра з конструктором. Його використання   вирішує безліч педагогічних завдань: розвиває мислення і логіку, цікавість і допитливість, цілеспрямованість і  терплячість, а також соціальні і творчі навички.

Проте, як побачили учасники семінару-практикуму "Конструювання як засіб всебічного розвитку дошкільника", що відбувся 29 лютого у ЗДО № 24 "Джерело", зовсім не обов'язково купляти традиційні конструктори. Варто тільки озирнутися довкола і  матеріали, що оточують нас, використати нетрадиційно.

З допомогою  прищіпок,  ниток, дерев*яних  шпажок, спагетті, одноразових пластикових стаканів, котрі запропонувала педагогам консультант ЦПРПП Наталія Угорська, педагоги мали змогу  практично втілити свої конструктивні  задуми та побачити в дії концепцію сталого розвитку.

  Далі  вихователь  ЗДО 24 "Джерело" Тетяна Шеленко  поділилася своїм досвідом роботи із використання інноваційної технології "Блоки Дьєнеша". Вихователі   перетворилися на дітей, котрі подорожували від молодшої групи до старшої та виконували логічні і творчі  завдання для різних вікових категорій. Насамкінець  під час художнього конструювання познайомилися із творчістю нідерландського художника Піта Мондріана і створили яскравих котиків у його стилі.

  Дякуємо учасникам семінару за активну участь, цікаві запитання, бажання пізнати  нові підходи до розвитку дітей!

bottom of page