top of page

Розвиток інформаційно-цифрової компетентності вчителя – потреба сьогодення


До 15-ти професійних компетентностей педагога, указаних у професійному стандарті за професією «Вчитель закладу загальної середньої освіти», належить інформаційно-цифрова. Її суть – здатність учителя орієнтуватися в інформаційному просторі, здійснювати пошук потрібної інформації, критично її оцінювати й використовувати в професійній діяльності; створювати електронні освітні ресурси або використовувати наявні; впроваджувати цифрові технології в освітній процес. З метою розвитку цієї компетентності, удосконалення знань, умінь про роботу з віртуальними дошками, розвиток навичок працювати з онлайн-дошкою Jamboard 14 травня 2021 року для учителів-філологів Алла Ткач, консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Чернівецької міської ради, провела майстер-клас на тему «Використання віртуальної дошки Jamboard для формування мовно-літературних знань школярів (створення електронного посібника для учнів)». Девізом заходу було обрано слова Конфуція: «Те, що я чую, я забуваю. Те, що я бачу, я пам’ятаю. Те, що я роблю, я розумію».

Під час підготовчо-організаційного етапу майстер-класу його учасники на платформі Mentimeter висловили свої очікування від заняття, а Алла Ткач ознайомила їх з правила роботи під час онлайн-зустрічі, з інструментами, особливостями та можливостями онлайн-дошки Jamboard, продемонструвала зразки сторінки електронного посібника для учнів з мови та літератури.

Практичний етап майстер-класу передбачав створення його учасниками віртуальної дошки Jamboard – сторінки електронного посібника - на тему «Власне висловлення: твір-роздум», наповнення її навчальними матеріалами.


bottom of page