top of page

Робота із дітьми з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання на уроках інформатики

Робота вчителя з учнями, які мають особливі освітні потреби має величезну роль у їхньому розвитку та адаптації в суспільстві. Кожна така дитина є унікальною і має свої власні потреби та способи навчання. І саме вчителі допомагають адаптуватися їм до соціального оточення, вчать їх спілкуватися та взаємодіяти з іншими, надають необхідну підтримку та заохочують дітей, що допомагає їм розвиватися та навчатися на своєму рівні.

10 квітня 2024 р. на базі Чернівецького ліцею №19 ім. О.Кобилянської для вчителів інформатики закладів загальної середньої освіти Чернівецької міської територіальної громади відбувся методичний  практикум на тему «Особливості організації роботи вчителя-предметника в інклюзивному класі», який  провели Марина Марчук та Інна Терлецька, консультанти Центру професійного розвитку педагогічних працівників Чернівецької міської ради.

Учасники заходу познайомилися з особливостями інклюзивного навчання в системі освіти. Поглибили свої знання про індивідуальну програму розвитку дитини з ООП, створення адаптованих і модифікованих програм. Практично закріпили свої знання під час роботи в групах над укладанням модифікованої програми з інформатики у 5 класі.

На завершення учасники обмінялися досвідом роботи з дітьми з особливими освітніми потребами на уроках інформатики.


bottom of page