top of page

Робота із дітьми з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання на уроках математики

Робота з дітьми з особливими освітніми потребами вимагає спеціального підходу та уваги до індивідуальних потреб кожної дитини. Важливо створити безпечне середовище, де вихованці з особливими освітніми потребами знаходитимуть підтримку, усвідомлюватимуть свою цінність, а також зможуть розвиватися та навчатися на своєму рівні.

6 березня 2024 р. на базі Чернівецького ліцею №19 ім. О.Кобилянської для вчителів математики закладів загальної середньої освіти Чернівецької міської територіальної громади відбувся методичний  практикум на тему «Особливості організації роботи вчителя-предметника в інклюзивному класі», який  провели Марина Марчук та Інна Терлецька, консультанти Центру професійного розвитку педагогічних працівників Чернівецької міської ради.

Учасники заходу познайомилися з особливостями інклюзивного навчання в системі освіти. Поглибили свої знання про індивідуальну програму розвитку дитини з ООП, створення адаптованих і модифікованих програм. Практично закріпили свої знання під час роботи в групах над укладанням модифікованої програми з алгебри у 8 класі та геометрії у 7 класі.

На завершення учасники обмінялися досвідом роботи з дітьми з особливими освітніми потребами на уроках математики.





bottom of page