top of page

Психологічний супровід дітей з особливими освітніми потребами у закладі дошкільної освіти


Основна мета інклюзивного навчання – соціалізація дітей з особливими освітніми потребами.

Соціалізація – процес входження особистості в соціальне середовище, пристосування до нього, його освоєння, в тому числі і творче.

Досвід роботи показує, що постійна стимуляція пізнавальної активності та створення умов для пізнавальної діяльності дітей з ООП сприяє зменшенню різниці між порушеннями та нормою, забезпечує в подальшому успішну інтеграцію таких дітей у суспільство.

22.12.2021 р. відбувся онлайн-семінар для фахівців психологічної служби ЗДО «Психологічний супровід дітей з особливими освітніми потребами у закладі дошкільної освіти».

Оксана Дмитрюк, психолог ЦПРПП, під час семінару обговорила з учасниками питання проведення діагностики, корекційно-розвиткових занять з дітьми з ООП, особливості роботи з батьками та ведення документації психолого-педагогічного супроводу.

Юлія Загороднюк, практичний психолог ДНЗ №41 ЦРД «Пізнайко» ознайомила фахівців з особливостями роботи з дітьми з різними нозологіями.

Інна Федоряк, практичний психолог ДНЗ №24 ЦРД «Джерело», презентувала власну розробку – дидактичний посібник-гру «Різнокольорове поле геометричних фігур».

bottom of page