top of page

Проведення інтервізійних груп протягом 2021/2022 н.р.


Інтервізія – це міжколегіальний метод у роботі спеціалістів, який здійснюється за допомогою ведучого інтервізії, модератора. Це невід’ємний елемент сталого розвитку інтервізанта, підвищення його компетентності й підвищення ефективності його психологічної практики. Взаємодія фахівця з колегами дозволяє конструктивно оцінити свою роботу і допомагає зрозуміти внутрішні дилеми, пов’язані з наданням допомоги. Це особливо важливо при роботі з клієнтами, які пережили психотравмуючі події (люди, які були учасниками бойових дій, їхні сім’ї та внутрішньо переміщені особи). А також, це можливість познайомитися з методами і техніками роботи, поглядами і підходами колег, екологічно опрацювати негативні почуття, які виникають в процесі роботи, можливість отримати колегіальну підтримку, відкрити новий погляд на роботу з клієнтом, розширити свої професійні можливості.

Інтервізія не тільки впливає на ефективність процесу допомоги, але також мінімізує ризик вигорання психолога. Це особливо цінно, враховуючи те, що психологічна служба в закладах освіти малочисельна, тому обмін фаховим досвідом такий важливий.

З жовтня 2021 по травень 2022 року щомісяця психологом ЦПРПП Оксаною Дмитрюк проводилися інтервізійні групи для фахівців психологічної служби ЗДО, практичних психологів ЗЗСО, ЗПО. За навчальний рік проведено 29 груп, у яких взяли участь 56 осіб. До лютого 2022 року працювали закриті групи, а коли почалася війна – відкриті, щоб була можливість взяти участь у заході всіх фахівців, які мають потребу у професійній підтримці.

bottom of page