top of page

Про викладання інформатики в Новій українській школі

27 березня 2024 р. на базі Чернівецького ліцею №10 для учителів інформатики, які впроваджують Державний стандарт базової середньої освіти, відбувся захід неформальної освіти «Сучасні підходи до викладання інформатики в умовах Нової української школи».

Інна Терлецька, консультант Центру звернула увагу на вимоги до обов’язкових результатів навчання інформатичної галузі та орієнтири для їх оцінювання.

Працюючи в групах під керівництвом Кристини Паращук, вчителя інформатики Чернівецького ліцею №10, учасники заходу моделювали етапи уроку із врахуванням сучасних підходів Нової української школи.

Разом з Наталею Лазніковою, вчителем інформатики Чернівецького ліцею №5 "ОРІЯНА", обговорили особливості викладання програмування в 5-6 класах.

Василь Косован, асистент кафедри математичного моделювання факультету математики та інформатики ЧНУ, вчитель інформатики Чернівецького ліцею №1 математичного та економічного профілів, розказав про співпрацю вчителів та учнів під час підготовки та проведення олімпіад з програмування та про нову платформу, яку можна використовувати для змагань з програмування в межах школи чи класу.

По завершенню заходу учасники отримали матеріали для використання на уроках інформатики.

bottom of page