top of page

Організація освітнього процесу в ЗДО під час воєнного стану: педагогічний та психологічний аспект


29 вересня 2022 року було проведено онлайн-вебінар для педагогів закладів дошкільної освіти Чернівецької територіальної громади «Організація освітнього процесу в ЗДО під час воєнного стану: педагогічний та психологічний аспект».

З урахуванням реалій сьогодення та дії правового режиму воєнного стану, питання щодо створення безпечного, комфортного середовища для всіх учасників освітнього процесу й підвищення якості освітньої діяльності закладів дошкільної освіти залишаються пріоритетними і в 2022/2023 навчальному році. Окрім того, особлива увага приділяється роботі з батьками й налагодженню тісної комунікації між усіма учасниками освітнього процесу та формуванню соціально-громадянської компетентності дітей дошкільного віку.

Саме тому, метою онлайн-вебінару було формувати вміння педагогічних працівників організовувати освітній процес під час воєнного стану, вміло організовувати дитячу ігрову діяльність в найпростішому укритті.

Психологом ЦПРПП Оксаною Дмитрюк розглядалися питання створення психологічно безпечного середовища у закладі освіти, емоційний стан та прояви стресу у дітей дошкільного віку.

В кожному ЗДО має стати нормою систематичне, цілеспрямоване, змістовне та ефективне планування освітнього процесу, за рівнем розвиненості, вихованості дітей дошкільного віку.



bottom of page