top of page

Онлайн-консультації для педагогів з питань підготовки випускників до ЗНО-2021


З 22 по 26 березня 2021 року для педагогів закладів загальної середньої освіти були проведені консультації щодо підготовки випускників до ЗНО в 2021 році в умовах організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання. Всі консультації відбулись в онлайн-форматі на платформі Zoom. Були обговорені особливості проведення ЗНО у 2021 році, специфіка тестів з різних предметів, презентовані кращі практики ефективної підготовки учнів до успішного складання ДПА/ ЗНО. Особлива увага була приділена методичним аспектам систематизації та узагальнення навчального матеріалу в умовах дистанційного навчання. Для кожного предмету консультанти Центру підготували перелік інтернет-ресурсів: сайтів, платформ та додатків для мобільних телефонів, які варто використати на завершальному етапі навчального року.


22 березня консультацію для вчителів фізики провели консультант Центру Інна Терлецька і голова методичного об'єднання вчителів фізики, учителька фізики Чернівецького ліцею №1 математичного та економічного профілів Антоніна Тумак.

23 та 24 березня були проведені консультації для вчителів англійської та німецької мов, на яких Анжеліка Дзюбко, заступник директора, учителька англійської мови Чернівецької гімназії №4, та Людмила Краміна, учителька німецької мови Чернівецького ліцею №4, презентували родзинки власного досвіду щодо підготовки учнів до ЗНО, а консультант Центру Алла Ткач презентувала добірки інтернет-ресурсів для підготовки учнів до ЗНО.




25 березня консультацію для вчителів хімії та біології провели консультант Центру Наталія Пшеничка, голова методичного об'єднання вчителів біології Ганна Міхєєва, учителька біології Чернівецької ЗОШ №5, та голова методичного об'єднання вчителів хімії Ніна Турянська, учителька хімії Чернівецької ЗОШ №8.

Власним досвідом на консультації 25 березня поділилися вчителі історії - Анжела Карімова, Чернівецька ЗОШ №5, Оксана Яремко, Чернівецька ЗОШ №30, Олена Майданик, Чернівецький ліцей №1, Наталія Сивак, Чернівецька гімназія №4, Світлана Вишневська, Чернівецька ЗОШ №8. Модерувала онлайн-захід консультант Центру Галина Артименко.

На консультації для вчителів географії презентували свій досвід підготовки випускників до ЗНО Валентина Фостій, учителька географії Чернівецької ЗОШ №28, Родіка Тіміш, учителька географії Коровійської ЗОШ, Любов Петрушко, учителька географії Чернівецької ЗОШ №3, Іван Костащук, доктор географічних наук, доцент географічного факультету Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича. Модератором заходу також була консультант Центру Галина Артименко.


Під час онлайн-консультацій 25 березня для вчителів української мови та літератури консультант Центру Алла Ткач презентувала добірки інтернет-ресурсів для підготовки учнів до ЗНО. За їх допомогою випускники можуть опановувати теоретичний мовний та літературний матеріал з предметів мовно-літературної галузі за програмами ЗНО, відпрацьовувати практичні навички його засвоєння, проходячи тренувальні онлайн-тести ЗНО минулих років, збагачувати свій словниковий запас, готуватися до написання власних висловлень.



26 березня відбулась консультація для вчителів математики, яку провела консультант Центру Інна Дмитрівна Терлецька.


bottom of page