top of page

Національно-патріотичне виховання учнів на уроках природничих дисциплін


Сьогодні Україна переживає найбільше випробування у своїй боротьбі за незалежність та територіальну цілісність. Тому зараз, як ніколи, важливе та актуальне питання формування громадянина – патріота України, захисника Вітчизни. Серед основних складових національно-патріотичного виховання виокремлюють громадянсько-патріотичне, духовно-моральне, військово-патріотичне та екологічне виховання.

На консультації для вчителів хімії, біології, основ здоров’я, курсу «Пізнаємо природу» «Національно-патріотичне виховання учнів на уроках природничих дисциплін та в позаурочний час», яка відбулась 13 березня 2023 року, розглянули законодавчу базу щодо національно-патріотичного виховання, шляхи реалізації завдань патріотичного виховання в процесі вивчення предметів природничого циклу. Склали алгоритм дії вчителя при плануванні уроків з використанням елементів національно-патріотичного виховання.

Консультант Центру Ніна Турянська ознайомила вчителів з прикладами використання матеріалів та завдань національно-патріотичного характеру на уроках біології, основ здоров’я, інтегрованого курсу «Пізнаємо природу», а вчитель хімії ліцею №21 Жанна Стьопкіна – на уроках хімії.


bottom of page