top of page

Майстер-клас з використання прийомів мнемотехніки


З огляду на соціальну і педагогічну значущість рідної мови для становлення і розвитку кожної особистості, на сучасному етапі розвитку дошкільної освіти особливого значення набуває питання використання нових підходів до розвитку мовлення дошкільнят.


Проблема розвитку мовлення дітей дошкільного віку властива нашому часу, адже інформаційне перевантаження неабияк негативно впливає в першу чергу на дітей. У цих випадках і приходить на допомогу мнемотехніка.

Мнемотехніка – це процес засвоєння нової інформації за допомогою спеціальних методів і прийомів. Ця освітня технологія допомагає кожній дитині комфортно та легко здобувати знання у будь-якому віці. Вона розвиває мовлення дітей, збагачує активний словник, закріплює навички словотворення, уміння описувати предмети, складати розповіді, використовувати в мовленні речення різної конструкції.


Саме тому, 14 лютого було проведено майстер-клас «Використання прийомів мнемотехніки для розвитку активного мовлення дошкільників» для педагогічного колективу ЗДО №48 "Гніздечко".

Щиро дякуюємо Анні Климчук за запрошення, колективу – за гостинність, позитивні емоції, активну участь та гарно проведений час!














bottom of page