top of page

Літня школа для педагогів іноземних мов


21, 23 та 24 червня для педагогів іноземних мов закладів загальної середньої освіти та керівників гуртків англійської мови закладів дошкільної освіти Чернівецької міської територіальної громади відбулася перша сесія Літньої школи професійного зростання " "Ефективні платформи для онлайн- та офлайн-роботи й створення цифрових навчальних ресурсів. Семінар-практикум" (консультант ЦПРПП Лідія Недужко).

Сьогодні інформатизація суспільства захоплює прискореними темпами все більше областей діяльності людини, все більше аспектів нашого життя переноситися в інтернет. Не стала винятком і освіта. Сучасна освіта характеризується швидким розвитком інформаційних і комунікаційних технологій, заснованих на використанні комп'ютерів. Розвиток інтернету підняло розвиток цих технологій на більш високий рівень, що сприяло розвитку дистанційного навчання, змінам навчального середовища, змісту, методів та організаційних форм управління процесом навчання, тобто зміни, що відбуваються в дистанційному навчанні мають вплив на всі аспекти навчального процесу.

Педагогам було запропоновано теоретичну та практичні частини. Згадали, що таке дистанційне та змішане навчання, розглянули їх моделі та основні характеристики, опрацювали Пам'ятку щодо збереження здоров'я під час роботи із сучасними ресурсами та як відпочити від Інтернету та зробити Інтернет-детокс. У практичній частині, педагоги мандрували просторами Інтернету та знайомились з інтернет-ресурсами для використання як під час онлайн-, так і офлайн-навчання. Використовуючи веб-сервіси Wordwall та Learning.apps.org, педагоги вдосконалили свої навички створення власних інтерактивних ігор.

Умови сьогодення вимагають від вчителя постійного підвищення кваліфікації, наполегливої праці, креативності та легкої адаптації до нових умов.








bottom of page