top of page

Засідання спільноти вчителів інформатики


24 січня 2024 року на базі Чернівецького ліцею №16 ім. Ю. Федьковича відбулося засідання професійної спільноти вчителів інформатики Чернівецької МТГ.  

На зібранні було обговорено багато питань:

Керівник професійної спільноти вчителів інформатики Кристина Паращук, вчитель інформатики Чернівецького ліцею №10, проаналізувала роботу професійної спільноти за  І семестр  2023/2024 н.р., особливу увагу звернула на роботу з обдарованим учнями. Було проаналізовано результати участі і перемоги учнів в ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад з інформатики та інформаційних технологій. За результатами обласних конкурсів «Байт» та «Інформатик» вчителі, які підготували переможців були нагороджені грамотами ОЦНТТУМ.



Інна Терлецька, консультант ЦПРПП, розкрила основні аспекти проведення атестації у 2024 році; ознайомила учасників зібрання з основними напрямками співпраці педагогів та ЦПРПП у ІІ семестрі 2023/2024 н.р., зокрема – участь педагогів у різних заходах, проєктах та науково-практичній  конференції «Освіта. Досвід. Інновації», які організовує Центр, можливостями підвищення кваліфікації з різних напрямків.



Наталія Лазнікова, вчитель інформатики Чернівецького ліцею №5 "Оріяна", ознайомила педагогів з  проєктом «Оновлена інформатика — ІТ‑студії» від Міністерства цифрової трансформації України та Міністерства освіти і науки України за підтримки програми EU4DigitalUA. IT-студії — це новий підхід до навчання з максимальним фокусом на практику та застосування навичок у реальних ситуаціях. IT-студії - це унікальний кейс для нас, бо над створенням та вдосконаленням освітніх ресурсів з інформатики працювали експерти від ІТ-освіти, експерти від IT-індустрії України, було залучено міжнародних експертів. 



На завершення заходу Інна Терлецька ознайомила вчителів інформатики можливостями підвищення кваліфікації за різними напрямками.


bottom of page