top of page

Засідання професійної спільноти практичних психологів ЗЗСО, ЗПО та соціальних педагогів


31 січня 2024 року психологиня ЦПРПП, викладачка кафедри практичної психології ЧНУ імені Юрія Федьковича Наталія Матейчук підвела підсумки роботи за І півріччя 2023/2024 р.р., ознайомила практичних психологів та соціальних педагогів із пропозиціями міського центру професійного розвитку педагогічних працівників Чернівецької міської ради на ІІ семестр поточного року щодо заходів неформальної освіти та консультацій, проінформувала учасників про порядок та умови проведення ІV відкритої науково-практичної онлайн-конференції педагогічних працівників «Освіта. Досвід. Інновації», запросила колег до участі у проєктах Центру: «Розгорнута книга», освітянське електронне видання «Освіта в Чернівцях: навчаємо та навчаємось».

Керівник професійної спільноти практичних психологів ЗЗСО, практичний психолог Чернівецького ліцею № 17 «Успіх» Ольга Вайнбендер ознайомила учасників засідання із особливостями проведення, планування та організації процедури психологічної діагностики відповідно до особливостей розвитку та вікових особливостей цільової аудиторії та актуального стану освітнього середовища, визначила та проаналізувала основні етапи психологічної діагностики. Також звернула увагу на ті труднощі, з якими можуть зустрітися молоді спеціалісти.


Практичний психолог Чернівецького центру юних техніків імені Л. К. Каденюка Олеся Брандес ознайомила учасників засідання професійної спільноти із алгоритмом дій першої психологічної допомоги. Психологиня наголосила, що ППД може надавати не лише професійний психолог, а й інший спеціаліст, людина, яка знайома з правилами надання ППД.


Практичний психолог Чернівецької гімназії № 16 Світлана Салимовська поділилася досвідом використання книги «Незвичайна ситуація», яка розроблена фахівцями Нью-Йоркського інституту катастроф та ментального здоровʼя для допомоги дітям у складних життєвих ситуаціях та втратах.


Практичний психолог Чернівецької гімназії №11 Сніжана Гузик розповіла про особливості проведення інтерактивної освітньої виставки Mental Trek. Учасники мали змогу побувати з ведучою-фасилітатором на шести станціях виставки. Кожна станція присвячена певній підтемі, зокрема, серед них: вплив булінгу на психічне здоров’я, єдність психічного та фізичного здоров’я та ін.


Практичний психолог Чернівецького ліцею №1 Наталія Царенко поділилася досвідом щодо надання психологічної допомоги педагогам. Психологиня визначила основні маркери професійного вигорання та проаналізувала питання щодо можливостей впоратися із вигоранням. На засіданні професійної спільноти учасники шукали і ділилися джерелами особистісних ресурсів, використовуючи у своїй роботі метафоричні асоціативні карти.


У нас панувала творча атмосфера, сповнена позитиву.




bottom of page