top of page

Засідання міських методичних об'єднань у травні-червні 2021 року


Консультанти міського центру професійного розвитку педагогічних працівників 12 травня - 08 червня 2021 року відповідно до графіку провели 29 засідань міських методичних об’єднань педагогів закладів освіти.

Всі засідання методичних об’єднань були проведені в онлайн-режимі. Розглянуто питання про завершення 2020/2021 н.р. та проаналізовано роботу членів кожної педагогічної спільноти.


МО вчителів-логопедів

12 та 19 травня 2021 року відбулися методичні об’єднання вчителів-логопедів закладів освіти міста. Педагоги презентували свій досвід роботи та напрацювання, зокрема Паращук Л.В. та Скрипник Н.В., яким було присвоєно педагогічне звання «учитель-методист», продемонстрували посібник та практичні завдання «Виправлення вимови звуків [л], [р]» та навчально-методичний комплект «Скриня звуків [л], [р]» з метою автоматизації цих звуків через різноманітні ігри. Голова методичного об’єднання вчителів-логопедів ЗДО Мазуряк М.В. запропонувала педагогам зразки ведення документації в літньо-оздоровчий період. Також була надана інформація щодо заповнення звітної документації.


МО фахівців психологічної служби ЗЗСО, ЗПО

19 травня 2021 року відбулося засідання методичного об’єднання практичних психологів і соціальних педагогів закладів загальної середньої та позашкільної освіти. Під час заходу фахівці підвели підсумки роботи за 2020/2021 н. р., обговорили як оцінювати та аналізувати свою роботу та як підвищувати професійну компетентність.


МО фахівців психологічної служби ЗДО

26 травня 2021 року відбулося засідання методичного об’єднання практичних психологів і соціальних педагогів закладів дошкільної освіти. Під час заходу фахівці підвели підсумки роботи за 2020/2021 н.р., обговорили які показники оцінювати аналізуючи свою роботу та як організувати роботу у літній період.


МО музичних керівників ЗДО

24 травня проведено підсумкове засідання методичного об’єднання для музичних керівників ЗДО «Особливості використання LEGO – технологій в музичному вихованні дошкільників», де було розкрито суть роботи з цією технологією, подані приклади використання в дидактичних іграх. З даної проблеми також було представлено досвід роботи Пиндин Л.В. - керівника МО, музичного керівника ДНЗ №25 ЦРД «Малюк».


МО учителів образотворчого та музичного мистецтва,

трудового навчання

26 травня для вчителів образотворчого мистецтва та трудового навчання і 3 червня для вчителів музичного мистецтва ЗЗСО було проведено онлайн-засідання на тему «Підсумки роботи міських методичних об'єднань вчителів мистецької галузі у 2020/2021 навальному році», де керівники МО підбили підсумки роботи методичних об'єднань, також було відзначено педагогів, учні яких брали участь в конкурсах міського, обласного та всеукраїнського рівней.



МО учителів української мови та літератури,

зарубіжної літератури, мов нац.меншин та корінних народів,

іноземних мов

21, 26 травня та 03 червня проведено засідання міських методичних об'єднань учителів, які викладають предмети мовно-літературної галузі: української мови та літератури; зарубіжної літератури, мов корінних народів; румунської мови та літератури; іноземних мов (англійської, німецької, французької). Під час онлайн-зустрічей консультант ЦПРПП Алла Ткач обговорила з учасниками засідань питання про завершення 2020/2021 н.р. та проведення підсумкового оцінювання, ознайомила з проєктами модельних навчальних програм, які розроблені відповідно до Державного стандарту базової середньої освіти. Керівники вищезазначених міських методичних об'єднань Ірина Чифурко, Оксана Пенюк, Романа Фисюк, Ема Чернявська, учителька англійської мови СЗОШ№22 Ілона Кілару проаналізували роботу членів кожної педагогічної спільноти в 2020/2021 н.р.


МО учителів математики, інформатики, фізики та астрономії

18, 20 травня та 03 червня проведено засідання міських методичних об'єднань учителів математики, інформатики та фізики. Питання до розгляду:

- аналіз роботи методичних об'єднань (голови МО Юлія Андрух, Христина Паращук та Антоніна Тумак);

- особливості завершення 2020/2021 н.р.;

- ознайомлення з проєктами модельних навчальних програм нового Державного стандарту базової середньої освіти.


МО учителів біології та хімії

27 травня проведено засідання міських методичних об'єднань учителів біології та хімії. Були розглянуті підсумки атестації учителів хімії та біології у 2021 році комісією ІІ рівня, відзначені здобутки педагогів у 2020/2021 н.р., результати участі школярів у конкурсах і олімпіадах різного рівня. Питання про завершення навчального року розкрили голови МО вчителів біології Ганна Міхєєва та МО вчителів хімії Ніна Турянська.


МО вчителів суспільних дисциплін

8 червня відбулося заключне методичне об’єднання вчителів суспільних дисциплін в режимі онлайн-конференції на платформі Zoom, в ході якого голова МО Карімова А.Г. підвела підсумки роботи вчителів у 2020-2021 навчальному році та спільно окреслили завдання на наступний навчальний рік.

МО вчителів географії

На підсумковому засіданні міського методичного об'єднання вчителів географії 3 червня проведено аналіз його роботи за минулий навчальний рік. Значних успіхів досягли вчителі географії Чернівецької територіальної громади в 2020/2021 навчальному році, беручи участь у міжнародній та всеукраїнській науково-практичних конференціях, вебінарах, конкурсах тощо.


МО асистентів вчителів

31 травня 2021 року відбулося методичне об’єднання асистентів вчителів закладів загальної середньої освіти. Підвели підсумки роботи МО за 2020/2021 н.р. Побережна О.В. запропонувала педагогам цікаві та корисні матеріали для використання під час уроку.


МО учителів початкових класів та вихователів груп подовженого дня

26-27 травня 2021 року у середовищі ZOOM відбулося засідання міських методичних об’єднань шкільних педагогів 1-4 класів та вихователів груп подовженого дня «Змінюємо освіту разом: будуємо спільноту відповідального вчительства».

Разом підводили підсумки роботи за 2020/2021 навчальний рік та рефлексували, шукаючи відповіді на запитання: "Яким був/була я?", "Якими були ми?", "Якою була справа, що робили разом?".


МО для закладів дошкільної освіти

З 13 травня по 27 травня відбулися методичні об’єднання для закладів дошкільної освіти.

З керівниками гуртків англійської мови було розглянуто питання «Сучасні технології навчання англійської мови дітей дошкільного віку». Керівник МО Воронка Жанна (ДНЗ №44 «Журавлик») поділилася досвідом роботи щодо впровадження інноваційних методик навчання дошкільнят англійської мови Хелен Дорон, Глена Домана, Миколи Зайцева.

З інструкторами з фізичного виховання було розглянуто питання щодо впровадження в освітній процес елементів оздоровчої технології хатха-йоги. Керівник МО Бодян Катерина (ДНЗ №22 «Дивограй») підготувала для слухачів матеріали щодо застосування технології в освітньому процесі та у домашніх умовах. Також з інструкторами фізичної культури було розглянуто основні зміни Державного стандарту.

Під час засідання вихователів груп раннього віку обговорили питання сенсорного виховання дошкільнят. Керівник методичного об’єднання Гошовська Олеся (ДНЗ №33 ЦРД «Оселя талановитих») підготувала для всіх учасників добірку дидактичних ігор з сенсорного виховання.

З вихователями передшкільних груп було обговорено важливість оптимізації мовленнєвої роботи відповідно оновленого Базового компонента. Ціна Олена, вихователь-методист ДНЗ №38, наголосила на важливості інтеграції освітнього процесу та застосування методики Н.Гавриш.

Керівник методичного формування вихователів-методистів Гошко Світлана (ДНЗ №32) розкрила питання «Моніторинг в ЗДО». В засіданні взяла участь головний спеціаліст відділу інституційного аудиту Державної служби якості освіти у Чернівецькій області Марковська Діана Вікторівна, яка обґрунтувала важливість моніторингу у проведенні самооцінювання освітніх і управлінських процесів у закладі дошкільної освіти.

В ході всіх засідань МО консультантом Любов'ю Чобанюк було презентовано методичні рекомендації щодо організації роботи у літньо-оздоровчий період та підведено підсумки роботи за рік.


МО вчителів фізичної культури та вчителів предмету "Захист України"

26 та 27 травня на засіданнях МО вчителів фізичної культури та вчителів предмету "Захист України" керівниками МО Сокол Н.В. та Васильєвим В.В. були підведені підсумки 2020/2021 н.р. та розглянуті питання про завершення навчального року.


bottom of page