top of page

Забезпечити безпеку – відповідальність кожного!


Відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між представництвом Save the Children International в Україні та Міністерством освіти і науки України, з  метою впровадження політики щодо забезпечення безпеки дітей в системі освіти з 08 по 10 квітня 2024 року в м. Києві було проведено тренінг з навчання тренерів Save the Children у рамках пілотного проєкту з впровадження Політики Забезпечення Безпеки Дітей (Safeguarding Policy).


Від Чернівецької області успішно пройшли навчання та отримали сертифікати тренерів Андріана Кравчук, консультант КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Чернівецької міської ради; Олена Савчук, завідувач НМЦ дошкільної, початкової освіти та предметів мистецької галузі КЗ «ІППОЧО»; Анастасія Герман, директор Шировецького ЗДО Недобоївської сільської ради; Ганна Гладка, директор ЗДО №2 «Барвінок» м. Сокиряни Сокирянської міської ради.


Під час навчання учасники ознайомилися з принципами політики забезпечення безпеки дітей з особливим акцентом на захист дітей дошкільного віку від будь-яких видів насильства, розпізнавати та реагувати на різні прояви насильства, обговорювали, що система забезпечення безпеки дітей складається з чотирьох ключових напрямків: Обізнаність, Запобігання, Повідомлення та Реагування. Кожен напрямок охоплює конкретні заходи та стандарти з чітко визначеними ролями та обов’язками для всіх зацікавлених сторін у системі дошкільної освіти. У цій політиці використовується підхід, орієнтований на дітей, а саме на задоволення їх потреб і забезпечення їх благополуччя. Під час спільної групової діяльності учасники продемонстрували отриманні знання, шляхом підготовки тренінгів які демонструють розуміння та застосування ними ключових понять з Політики забезпечення безпеки дітей.

        

З вересня 2024 року планується проведення тренінгів для педагогів-дошкільників Чернівецької ТГ. Дякуємо творчим, енергійним, креативним, висококваліфікованим тренерам проєкту Safeguarding Policy за гостинність, ідеї та досвід. Дякуємо учасникам за активність, співпрацю та гарно проведений час. Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися та працювати!


Спільними зусиллями формуємо безпеку дітей!










bottom of page