top of page

Дія – головний ключ до успіху


Ми починаємо малювати раніше,

ніж читати й писати.

Читаємо й пишемо дотепер,

а малюють тільки професіонали.

В. Сухомлинський

Сучасна освіта в умовах сьогодення вимагає вирішення завдань щодо підвищення якості, що значною мірою залежить від результативності запровадження інноваційних технологій навчання. Дошкільна ланка освіти потребує технологій розвитку дитини, що ґрунтуються на нових методологічних засадах, сучасних дидактичних принципах та психолого-педагогічних теоріях, які сприяють ефективному розвитку творчих здібностей дитини дошкільного віку.

Проведення занять з використанням нетрадиційних технік малювання вимагає від педагога, насамперед, власного творчого розвитку, нестандартного мислення, креативного підходу у виборі тематики занять, прийомів виконання малюнку та матеріалів, які можуть втілити той чи інший задум дитини.

19.04.2021 року о 13.00 год відбувся майстер-клас для керівників гуртків мистецького напрямку та вихователів закладів дошкільної освіти на тему «Нетрадиційні техніки малювання: сучасні прийоми, способи та шляхи реалізації».

Під час майстер-класу педагогів було ознайомлено з ТОП-10 незвичайних технік малювання для розвитку творчих здібностей. Еbru, Paintloon, малювання втулками, піною для гоління та виделкою за мотивами творчості В.Ван Гога - саме ці техніки педагоги мали змогу опанувати практично.

Атмосфера заходу була творча, креативна та позитивна!

Бажаємо творчих успіхів та натхнення!


bottom of page