top of page

Гра як засіб активізації пізнавальної діяльності дітей дошкільного віку: інноваційні підходи


У дошкільному віці значна роль в активізації пізнавальної діяльності належить грі. Саме тому для педагогів закладів дошкільної освіти Чернівецької ТГ було проведено 25.11.2022 року онлайн-вебінар «Гра як засіб активізації пізнавальної діяльності дітей дошкільного віку: інноваційні підходи».

Завдання і зміст ігрової діяльності визначається Базовим компонентом дошкільної освіти. У ньому застосовано сучасний підхід до навчання й розвитку творчих здібностей дітей дошкільного віку.

Гра дитини – це активність, самореалізація, саморозвиток. Гра сприяє розвитку самоконтролю, емпатії, життєвих навичок, формує здатності надавати допомогу, приймати виваженні рішення, розбудовувати стосунки. Серед усіх видів діяльності саме ігрова формує унікальні якості людини – здатність до свободи вибору, самостійність, індивідуальність, почуття дорослішання, почуття нових можливостей, сприяє розвитку соціальної єдності. Спікери зустрічі вихователь-методист ЗДО №54 «Зернятко» Тетяна Баранська ознайомила професійну спільноту з елементами та можливостями LEGO-інновацій які можна застосовувати в ігровій діяльності «Країна чарівних кубиків LEGO в ЗДО», а також вихователь ДНЗ №47 Аліса Одайник презентувала власну дидактичну гру «Квітка-цікавинка» - нетрадиційний прийом розвитку зв’язного мовлення за допомогою мнемотехніки. Онлайн-зустріч в нелегких умовах вкотре довела, що здобувати нову інформацію, трансформувати її відповідно до власного бажання – важлива навичка в професійному зростанні та самовдосконаленні педагога.




bottom of page