top of page

Вперед до практичного втілення!



Тепер «Вперед до практичного втілення!» - мотивуюче гасло для учасників та рефлексія для спікерів педагогічної майстерні «Все про моніторинг в ЗДО», яку було організовано з 15 по 17 червня в рамках проведення Літньої школи професійного зростання.

Учасниками заходу були педагогічні працівники ЗДО: вихователі, інструктори з фізичної культури, вихователі-методисти та директори. Для того, щоб врахувати можливості всіх педагогів, педагогічну майстерню було організовано у двох форматах – очному та дистанційному. Метою заходу було сформувати професійну компетенцію щодо ефективного проведення внутрішнього моніторингу в закладі освіти. Програма передбачала три модулі: «Моніторинг якості освіти: нормативно-правове підґрунтя», «Методика розробки інструментарію моніторингових досліджень», «Алгоритм складання програми проведення внутрішнього моніторингу».

Дистанційне навчання відбувалося на платформі Zoom, очне на базі ДНЗ №41 ЦРД «Пізнайко». Для підвищення кваліфікації педагогам було запропоновано різноманітні інтерактиви: робота у підгрупах, педагогічне практикування, тестування, робота на інтерактивних дошках Padlet та Jamboard.


Під час першого модуля з учасниками працювали спікери Любов Чобанюк, консультант ЦПРПП, та Алла Фіщук, вихователь-методист ДНЗ №2 «Посмішка». Для роботи у другому модулі було запрошено головного спеціаліста відділу інституційного аудиту Державної служби якості освіти Чернівецької області Діану Марковську, яка розповіла присутнім алгоритм складання звіту за результатом проведеного моніторингу та умови висвітлення його на веб-сайтах закладів освіти. Віолетта Палагнюк, консультант ЦПРПП, розповіла про лайфхаки у використанні Google Forms та Google Docs, а також організувала практичну роботу, під час якої учасники застосували отримані знання на практиці. Третій модуль передбачав складання Програми проведення внутрішнього моніторингу. Учасників було об’єднано в три підгрупи, в яких вони спільно зі спікерами складали Програми до запропонованих тем.



Після завершення кожного модуля педагоги отримували три варіанта завдань для самостійної роботи у Google Класі, з яких вони могли обрати одне, що найбільше їм імпонує. По завершенню курсу учасники долучилися до написання історії свого професійного розвитку на Padlet дошці.


Всі матеріали курсу, розміщені у Google Класі, доступні для завантаження і кожен педагог зможе їх використати у подальшій роботі. За умови успішного виконання всіх підсумкових завдань учасники майстерні отримають сертифікат про підвищення кваліфікації на 9 год/ 0,3 кредиту Європейської кредитної трансферно-накопичувальної системи (ЄКТС), який буде відображений в Обліку сертифікатів на сайті ЦПРПП.

bottom of page