top of page

Вебінар "Керуємо навчальним процесом: планування уроку"


Кожному вчителю іноземної мови слід свідомо підходити до вибору методики оцінювання навчальних досягнень учнівства. Тож спершу з’ясуємо, що включає в себе цей вид діяльності.

Згідно з сучасними уявленнями, оцінювання означає збір інформації про прогрес учнівства в навчанні, зміни в їхньому ставленні до навчальної діяльності, аби зробити висновок про їхні когнітивні надбання. Для цього вчителю необхідно вміти планувати урок, використовуючи сучасні методи.

Визначившись із цілями уроку, можна переходити до складання плану – чого і як саме навчати. Необхідно визначити найважливіші компоненти (частини) уроку, враховуючи, що повинні робити учні та як. Тож план уроку нагадує дорожню карту, що показує вчителю, куди іти і як туди дістатися – хоча під час подорожі може виявитися, що потрібно піти іншим шляхом!

Основні компоненти плану уроку показують, для чого урок проводиться (цілі), що та як будуть робити вчитель і учні протягом уроку (процедуру уроку – види роботи, які використовує вчитель), розподіл часу на різні етапи уроку, характеристику групи. Вся ця інформація допомагає передбачити можливі проблеми та спробувати запобігти їм.

Саме цій темі, ефективному плануванню та сучасним методам викладання, був присвячений вебінар, який було проведено консультантом ЦПРПП Лідією Недужко 20 грудня 2021 року для учителів іноземних мов.


bottom of page