top of page

Вебінар для педагогів закладів дошкільної освіти


25 січня 2022 року було проведено вебінар для педагогів закладів дошкільної освіти на тему «Реалізація Державного стандарту дошкільної освіти за освітнім напрямом «Мовлення дитини. Основи грамоти».

Базовий компонент дошкільної освіти (БКДО) – це Державний стандарт освіти. Він визначає державні вимоги до рівня розвиненості, освіченості та вихованості дитини дошкільного віку. У БКДО взаємопов`язані цінності дошкільної освіти, її напрям та процес формування досвіду дитини в різних видах діяльності. Це забезпечує освітній результат – компетентність дитини старшого дошкільного віку.

Освітній напрям «Мовлення дитини. Основи грамоти» Базового компоненту дошкільної освіти (БКДО) дає змогу формування мовленнєвої компетентності дитини.

Розглядалися питання, інноваційні форми, методи роботи, позиції та дії педагогів, участь батьків у формуванні мовленнєвої компетентності.

«Щоб досягти найкращого розвитку мовленнєвої компетентності дітей дошкільного віку, нині повинна змінитися позиція вихователя. Адже мовленнєва компетентність – це не просто знання слів і уміння правильно їх промовляти, а вміння, у першу чергу, продукувати свої думки, емоції, ставлення до розвитку мовленнєвої особистості дошкільника».

bottom of page