top of page

Бокси "Психологічна допомога в коробці" - значна допомога практичним психологам ЗДО


У лютому 2023 року практичні психологи закладів освіти Чернівецької територіальної громади отримали від ГО «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер» 120 безкоштовних боксів «Психологічна допомога в коробці» для використання у роботі з дітьми дошкільного віку та учнями 1-2 класів за ініціативи та організації психолога ЦПРПП Оксани Дмитрюк.

15 березня 2023 року відбулася онлайн-консультація для практичних психологів ЗДО «Використання боксів «Психологічна допомога в коробці» практичними психологами закладів дошкільної освіти у професійній діяльності».

Під час консультації фахівці обговорили особливості використання кольорового м’ячика, завдань із «Книги творчих розваг» під час профілактичної та корекційної роботи з дітьми. Оксана Дмитрюк, психолог ЦПРПП, ознайомила учасників із вправами та техніками з пластиліном, оскільки пластилін, як і глина та тісто – це матеріали дуже сприйнятливі до почуттів дитини. Поступово розминаючи шматочок, по руках розходиться приємне тепло, і дуже помітно, як діти розслабляються і знаходять відчуття комфорту.

Поділилися досвідом роботи з пластиліном Лариса Ксьонзик, практичний психолог ЗДО №3 та Катерина Хотей, практичний психолог ЗДО №42.

Інна Пилип, практичний психолог ЗДО №32 та Лариса Ксьонзик, практичний психолог ЗДО №3 презентували використання техніки «Квілінг» з дошкільниками.

Квілінг-терапія - це, в першу чергу, делікатна робота з несвідомою сферою, якісна трансформація та відкриття внутрішнього ресурсу. Техніка спонукає дитину досліджувати власні емоційні стани, активно розвиває уяву та фантазію. Даний вид роботи підходить як для індивідуальних, так і групових занять.

Також під час консультації учасники ознайомилися зі способами використання та правилами настільної гри «Пригоди у країні Здоровляндії».

Зустріч мотивувала практичних психологів до оволодіння новими техніками та професійного зростання.


bottom of page