top of page

Інформаційний простір сучасного вчителя


Стрімкий розвиток інформаційно-комунікаційних технологій сприяє кожному оволодіти навичками роботи в Інтернет-просторі. Тому можливості мережевих ресурсів широко використовуються в різних галузях, у т.ч. й у освітній. Вони стають помічниками в професійній діяльності вчителя, засобами розвитку його професійних компетентностей.

Особливе місце в інформаційному просторі сучасного вчителя посідає блог як віртуальна складова його діяльності. Створення та ведення блогу є серйозним стимулом для самореалізації та саморозвитку педагога, інструментом взаємодії з учасниками освітнього процесу (і не тільки). У цьому переконалися учасники вебінару на тему «Блог як інструмент сучасного вчителя», проведеного 11 травня 2023 консультантом ЦПРПП Аллою Ткач для педагогів-словесників, соціальних педагогів та практичних психологів закладів загальної середньої освіти Чернівецької міської територіальної громади. У рамках співпраці ЦПРПП Чернівецької міської ради з КУ «Херсонський міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Херсонської міської ради до онлайн-зустрічі приєдналися колеги закладів освіти Херсонщини, які викладають мовно-літературні предмети.

Під час вебінару спікерка розкрила як теоретичні, так і практичні аспекти створення та ведення блогу. Розкрила зміст поняття «блог», його функції та можливості для розвитку професійних компетентностей педагога, розповіла про переваги платформи blogger для створення власного блогу, представила види блогів та алгоритм його створення тощо.

Більша частина вебінару мала практичний характер: Алла Ткач продемонструвала створення блогу, оформлення його дизайну та наповнення контентом.

Успішне проходження підсумкового тесту дасть можливість учасникам вебінару отримати сертифікат про підвищення кваліфікації на 3 год.






bottom of page