top of page

Інституційний аудит: «як зробити краще»


Інституційний аудит є новою для України процедурою вивчення освітньої діяльності закладу, яка прийшла на зміну державній атестації. Це зовнішнє оцінювання діяльності навчального закладу на основі детального вивчення освітніх та управлінських процесів, мета якого – допомогти закладу в підвищенні якості освітньої діяльності, наданні якісних освітніх послуг відповідно до законодавства України.

Проблемі проведення інституційного аудиту був присвячений черговий вебінар для учителів-словесників закладів загальної середньої освіти Чернівецької міської територіальної громади на тему «Професійна діяльність учителя-словесника крізь призму інституційного аудиту», який відбувся 13 жовтня 2022 року. Відповідно до угоди про співпрацю між центрами професійного розвитку педагогічних працівників Чернівецької міської ради та Херсонської міської ради до онлайн-заходу приєдналися колеги з Херсонщини.

Спікери вебінару - Алла Ткач, консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Чернівецької міської ради; Христина Фештрига, головний спеціаліст відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти в Чернівецькій області. Учасники онлайн-заходу мали змогу ознайомитися з порядком проведення інституційного аудиту, детально опрацювати форма вивчення педагогічної діяльності під час проведення інституційного аудиту в закладах загальної середньої освіти - вимоги, критерії та індикатори оцінювання роботи вчителя та системи оцінювання результатів навчання учнів, основні критерії якісного сучасного навчального заняття.

На завершення вебінару Христина Фештрига відповіла на запитання від учасників заходу.


bottom of page