top of page

Цікаві ідеї у стилі STEM


Інноваційний урок у форматі STEM – це гармонійне поєднання динамічної роботи та різноманітних способів подання інформації з різних предметних галузей. І не дивно, що саме такий підхід підвищує інтерес до навчання, стимулює увагу та знімає психологічне напруження школярів.

19 жовтня 2023 року для вчителів біології на базі ліцею №3 медичного профілю було проведено майстер-клас «Практичне впровадження STEM-освіти в освітній процес».

Заступник директора з науково-методичної роботи Тетяна Буджак акцентувала увагу на тому, що при плануванні успішної роботи зі STEM-технологіями вчитель має володіти інформацією щодо її навчально-методичного супроводу.

Ольга Столярова, вчитель біології, підготувала та презентувала навчальні матеріали для впровадження елементів STEM-освіти на уроках біологіх на прикладі уроку з теми: «Енергетичний обмін», тема у форматі STE(А)M: «Хліб – усьому голова».

Під керівництвом учителів біології Тетяни Буджак та Катерини Курик учні 7-А, 8-А та 11-А класів ознайомили присутніх з макро- та мікросвітом зеленого листка.

Навички вимірювання основних показників життєдіяльності у побуті продемонстрували учні 8-Б, 9-Б, 9-В класів під керівництвом вчителів біології Людмили Кривчанської та Юлії Коваль.

Учитель хімії Тетяна Горбик та учні 11-А класу ознайомили з методикою проведення домашнього експерименту та дослідженням харчової продукції в домашніх умовах. Учні 9-Б класу Горшовський С. та 10-А класу Мінтенко Д. продемонстрували роботу 7-D окулярів та поліному.

Вчитель технологій Георгій Готинчан, учні 9-В та 10-А класів провели демонстрацію роботів, створених на уроках технологій, аналогів промислових виробів.






bottom of page