top of page

"Учень - це не посудина, яку потрібно наповнити, а факел, який треба запалити" К. Ушинський


Загальновідомо, що обдаровані діти – це майбутнє рідної держави. Саме вони зможуть бути авторами цікавих реформ, які сприятимуть інноваційному розвитку нашої країни, зможуть забезпечити їхню реалізацію, принесуть користь українському суспільству. Але цього вони досягнуть не самі по собі. Цьому передує робота вчителя, який у процесі навчання помітив таких дітей, створив ефективні умови для їхнього розвитку, допоміг їм створити шлях для самореалізації й забезпечив формування еліти нації.

Організація роботи з обдарованими учнями - один із основних напрямків роботи в сучасній школі. Цій темі були присвячені педагогічні консультації, проведені консультантами ЦПРПП Аллою Ткач та Інною Терлецькою протягом 08-13 жовтня 2021 року для учителів-філологів, учителів математики та інформатики. Учасники заходу дізналися про методи виявлення обдарованих дітей, про шляхи їхнього розвитку.

Обговорено можливості участі учнів у різних інтелектуальних змаганнях – конкурсах, турнірах, олімпіадах, - які проводяться під керівництвом та за підтримки МОНУ, науковими установами та різними організаціями.

Консультантки з учасниками заходу детально опрацювали алгоритм дій педагога щодо підготовки учнів до всеукраїнських учнівських олімпіад з української мови та літератури, зарубіжної літератури, російської мови, математики, інформатики, інформаційних технологій та особливості проведення І-ІІ етапів кожної з них.


bottom of page