top of page

"Усі речі можна представити за допомогою чисел. Числа керують світом і є його сутністю" (Піфагор)


Вживання числівників у початковій формі не викликає ні в кого труднощів, але вони починаються, коли з’являються числівники в непрямих відмінках або під час їх поєднання з іменниками. Адже кожен числівник потребує особливої уваги. Секретам вживання числівників у повсякденному житті, у педагогічній діяльності було присвячене чергове заняття міської онлайн-школи грамотності «Я вивчаю українську!», яке відбулося 14 грудня 2023 року для педагогів закладів освіти – дошкільної, загальної середньої, позашкільної – Чернівецької міської територіальної громади.

Під час заняття, яке провели Алла Чорней, учителька української мови та літератури Чернівецького ліцею №18, керівник Школи, та Алла Ткач, консультантка центру професійного розвитку педагогічних працівників Чернівецької міської ради, учасники дізналися, як правильно поєднувати, узгоджувати числівники з іменниками, використовувати їх у датах та на позначення часу.

Проведено ряд практичних вправ, які допомогли спікерам отримати від учасників заняття зворотний зв'язок, а учасникам – підвищити власну культуру мовлення.




bottom of page