top of page

"Створюймо моду на грамотних…"


На виконання п.3.7. Плану заходів з реалізації Програми розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя Чернівецької міської територіальної громади на 2022-2025 роки та Стратегії популяризації української мови у закладах освіти Чернівецької міської територіальної громади в 2022/2023 н.р., затверджених наказом управління освіти Чернівецької міської ради від 03.05.2022 №115, протягом 2022/2023 навчального року функціонувала міська онлайн-школа грамотності «Я вивчаю українську!». Її відвідували ті педагоги закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Чернівецької міської територіальної громади, які прагнули покращити свій рівень володіння державною мовою, збагатитися знаннями про усне та писемне мовлення відповідно до літературних норм української мови.

20 квітня 2023 року проведено останнє в цьому навчальному році заняття онлайн-школи на тему «Грамотність на щодень: правописні лайфхаки». Його провели Олександра Кожуленко, учителька української мови та літератури Чернівецького ліцею №4, заслужений учитель України, керівник Школи, та Алла Ткач, консультантка центру професійного розвитку педагогічних працівників Чернівецької міської ради.

Під час заняття Олександра Борисівна закцентувала увагу учасників онлайн-заходу на правописних нормах української мови, дала цінні поради, як їх легко засвоїти, використовуючи мнемотехніку як мистецтво запам’ятовування, на інтернет-ресурсах, які служать тренажерами з правопису української мови.

Алла Ткач представила ті онлайн-сервіси, які автоматично знаходять орфографічні, пунктуаційні, граматичні та стилістичні помилки в реченні чи тексті, помилки у слововживанні та допомагають виправити їх.


bottom of page