top of page

Семінар-тренінг "Цифрові інструменти для оцінювання на уроках природничих дисциплін"


23 грудня 2021 року на базі Чернівецького центру професійного розвитку педагогічних працівників відбулася онлайн-зустріч з вчителями фізики та астрономії, географії та економіки Чернівецької територіальної громади.

Консультанти ЦПРПП, Родіка Тіміш та Інна Терлецька, розглянули з учасниками семінару-тренінгу завжди актуальну тему «Цифрові інструменти для оцінювання на уроках природничих дисциплін».

Складовою частиною навчального процесу є контроль навчальної діяльності учнів, призначений для визначення успішності навчання кожного учня, аналізу отриманих результатів та корекції подальшого процесу навчання.

Навіть при використанні оптимальних методів і організаційних форм навчання, найсучасніших засобів подання інформації неможливо зробити навчальний процес керованим і цілеспрямованим, якщо не налагоджено систему контролю його перебігу, своєчасну перевірку та оцінку знань, умінь і навичок учнів, відсутній зворотний зв'язок.

Тестові технології навчання природничо-математичних дисциплін – є одним із пріоритетних напрямів діяльності вчителя у зв’язку зі здачею в кінці навчального року державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання.

Тести в достатній кількості представлені в навчальних посібниках, онлайн-платформах, але що робити, якщо хочеться скласти тест самому, зі своїми завданнями?

У цьому випадку на допомогу вчителю приходять онлайн-сервіси для проведення тестувань. Один з найпростіших і зручних сервісів - Google Forms.

У зв’язку з вищезазначеним, ми удосконалили з педагогами знання, уміння і навички щодо використання тестових технологій оцінювання навчальних досягнень учнів.

Зворотний зв'язок з вчителями підтвердив: обрана тема онлайн-тренінгу є актуальною, дозволяє вдосконалити освітній процес та сприяє розвитку професійної компетентності учителя.


bottom of page