top of page

Семінар вчителів історії


Виклики воєнного часу поставили перед українською освітою гостру необхідність визначення ключових пріоритетів та їхньої реалізації в освітньому процесі. Вкрай важливим є сьогодні посилення національно-патріотичного компонента в предметах (інтегрованих курсах) усіх освітніх галузей, та позаурочній навчально-виховній діяльності.

30 листопада на базі ліцею №12 «Ювілейний» відбувся семінар КУ «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» на тему: «Сучасні події історії: вивчати не можна відкласти». Вчитель історії Чернівецького ліцею № 15 Наталя Герасим виклала основні проблемні питання щодо вивчення сучасної історії в школі. Після дискусії вчителів було знайдено багато ефективних рішень.

Анжела Карімова, вчитель історії Чернівецького ліцею №12 «Ювілейний», провела практичну роботу, під час якої учасники ранжували факти, що ведуть суспільство у безодню та способи запобігання катастроф.

Консультант Олена Кучера презентувала педагогам створену на сайті ЦПРПП Книгу пам’яті, присвячену героям Чернівців, полеглим за Україну. Під час практичної роботи вчителі попрацювали з методом створення інтерактивної карти, на яку, за допомогою ресурсу Padlet, вносились мітки з інформацією про героїв Чернівців, іменами яких названо вулиці.

Марина Федюк, вчитель історії Чернівецького ліцею №7, запропонувала освітянам алгоритми організації пошуково-дослідницької роботи учнів на уроках з історії та позакласних заходах.

Загалом, учасники семінару визначили, що сучасні події історії необхідно вивчати з урахуванням усіх особливостей та ризиків, вимог навчальних програм та запитів учнів.

Дякуємо адміністрації та вчителю історії Анжелі Карімовій ліцею № 12 «Ювілейний» за запрошення, теплий прийом та продуктивну зустріч!





bottom of page