top of page

Розробка цифрового кейсу


29 вересня 2021 року на базі Чернівецького центру професійного розвитку педагогічних працівників відбулася запланована онлайн-зустріч з вчителями географії Чернівецької територіальної громади. Консультант ЦПРПП Родіка Тіміш запропонувала учасникам актуальну, інноваційну та цікаву тему вебінару «Цифровий кейс вчителя: сучасна педагогічна технологія».

Педагоги ознайомилися з:

- з особливостями використання цифрового кейсу на уроках для розвитку власної професійної компетентності;

- алгоритмом дій з підготовки та наповнення кейсу.

Кейс-технологія дає змогу реалізувати важливе завдання: перетворювати учнів із пасивних слухачів та виконавців на активних учасників навчального процесу, під час якого активно здобувають знання та набувають навичок їхнього використання у реальних життєвих ситуаціях.

Все дуже легко та ефективно у розробці цифрового кейсу, де зібрані методичні матеріали, згруповані за темами й збережені в одному місці, приміром, у «хмарі» на Google Диску.

Важливим для педагога є стимулювання рівня навчальної мотивації учнів групи (динаміка підвищення якості знань, ефективності роботи з кожним учнем, активність учнів класу в позаурочній діяльності тощо).

Зворотній зв'язок з педагогами підтвердив: обрана тема онлайн-навчання є актуальною, інноваційною, дозволяє вдосконалити освітній процес та сприяє розвитку цифрової компетентності учителя та учня.


bottom of page