top of page

Продовжуємо вивчати додатки Google. Пошта Gmail


Одним із сервісів, що дозволяють безкоштовно зареєструвати електронну поштову скриньку є Gmail. Творець її - компанія Google. Запуск поштової системи відбувся 1 квітня 2004 року, але зареєструвати поштову скриньку тоді можна було виключно за запрошеннями. Сьогодні ж реєстрація доступна всім бажаючим. А у 2012 році Gmail стала найпопулярнішою електронною поштовою службою в світі, обігнавши свого конкурента Hotmail (поштовий сервіс компанії Microsoft).

Черговий вебінар із серії "Додатки Google" відбувся 18 жовтня 2022 року і був присвячений саме цьому найпопулярнішому в світі поштовому сервісу. У вебінарі взяли участь понад 70 педагогів закладів освіти Чернівецької територіальної громади.

Спікер вебінару Наталія Пшеничка, консультант Центру, сертифікований викладач Google Certified Educator Level 1, ознайомила учасників з налаштуванням мови інтерфейсу Gmail, зі швидкми діями з електронними листами (архівування, видалення, прочитаний/непрочитаний, відкладання на потім); з налаштуваннями папок з листами (папка «Вхідні», показати/сховати меню, Календар, Завдання, Keep і доповнення). Також педагоги дізналися про конфіденційне надсилання листів і вкладених файлів; скасування відправки повідомлень; застосування шаблонів для листів; підписів; використання функції офлайн-доступу; про піктограму непрочитаних листів; категорії, мітки; зміну інтерфейсу Gmail.

На завершення вебінару учасникам було запропоновано пройти підсумкове тестування з метою визначення рівня засвоєння матеріалу. Всі педагоги успішно пройшли тестування і отримають сертифікат про підвищення кваліфікації.


bottom of page