top of page

Прем'єра українсько-німецької вистави "Я хочу жити"


У чернівецькому обласному музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської 3 жовтня 2023 року о 15:00 год відбудеться прем'єра українсько-німецької вистави "Ich will leben / Я хочу жити". Твір створювали разом із театром у Кельні Futur3 та з міським театром Зенфтенберга Neue Bühne Senftenberg.

Ця вистава за мотивами віршів чернівецької поетеси Зельми Меербаум, режисера Андре Ерлена, — це маніфест життя, збережений крізь сотні років. Він наповнює усіх причетних шаленою енергією і красою музики, слів та юності. У виставі поєднані дві часові лінії — сучасність і події Другої світової війни. Основна думка п'єси — "Я хочу жити!" — актуальна для часу, в якому починається дія (1942 рік), для сьогодення і для майбутнього.

Вистава триватиме 1 годину 10 хвилин, оповідь ведеться українською та німецькою мовами.


Зельму Меербаум, молоду поетесу з Буковини, після окупації Чернівців німецькими військами влітку 1941 року разом з батьками було загнано в чернівецьке ґетто, а згодом депортовано в «трудовий» табір у Трансністрії, звідки нікому з них вже не судилося повернутися. Свій останній вірш у таборі 17-річна Зельма завершує словами: "Я не встигла закінчити писати". Вона рятує свій єдиний рукописний збірник віршів, передаючи його надійним людям.


30 вересня та 1 жовтня прем'єра українсько-німецької вистави "Ich will leben / Я хочу жити" відбудеться у львівському театрі імені Лесі Українки.

Постер вистави (PDF)
.pdf
Завантажити PDF • 63.02MB

bottom of page