top of page

Педагогічна майстерня для вчителів ЗЗСО


Використання інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі є актуальною проблемою сучасної освіти. Сьогодні практично кожен педагог може підготувати й провести заняття з використанням ІКТ. Такі заняття є достатньо інформативними та інтерактивними, що дозволяє економити час для всіх учасників освітнього процесу, учням працювати в своєму темпі, а педагогу дозволяє працювати диференційовано та індивідуально, дає можливість оперативно проконтролювати та оцінити результати навчання.

Цифровізація освітньої сфери вимагає перегляду й узагальнення методик використання онлайн-інструментів для проведення формувального оцінювання. Сьогодні важливо для педагогічних працівників вміти використовувати такі інструменти засобами сучасних освітніх цифрових ресурсів. З метою удосконалення цифрової компетентності для педагогів закладів загальної середньої освіти розпочалася педагогічна майстерня "Цифрові інструменти формувального оцінювання", спікером якої є консультант ЦПРПП Інна Терлецька. Відповідно до програми педагогічної майстерні протягом шести місяців буде проводитися одне заняття раз на місяць.

На першому занятті, яке відбулося 19-20 жовтня 2022 року учасники ознайомилися з можливостями використання QR-кодів та інтерактивного онлайн-сервісу Mentimeter для проведення формувального оцінювання під час різних форм навчання

Під час практичної частини учасники дізналися як можна використовувати QR-кодування в процесі навчання та зручним інструментом для формувального оцінювання та збору думок учасників - MentiMeter. Завдання, створені за допомогою онлайн-сервісу MentiMeter вчитель може давати на актуалізацію знань, на етапі первинної перевірки розуміння матеріалу, в середині заняття в якості інструменту для з’ясування проблемних питань, в кінці заняття на етапі рефлексії.

На завершення учасники заходу отримали завдання - створити вправу за допомогою онлайн-сервісу MentiMeter, використовуючи одну з технік формувального оцінювання.



bottom of page