top of page

Педагогічна консультація онлайн


Хто осягає нове, плекаючи старе, той може бути вчителем

Конфуцій

Кажуть, знань багато не буває. А ще – вчитися ніколи не пізно. Головне – бажання. Саме для тих, хто бажає пізнати, осягнути нове, 22 грудня 2020 року проведено педагогічну онлайн-консультацію з учителями закладів загальної середньої освіти м.Чернівці. Поважна аудиторія - учителі зарубіжної літератури, румунської мови та літератури, учителі, які викладають мови корінних народів. Мова йшла про оволодіння цифровими технологіями навчання, зокрема про організацію дистанційного навчання за допомогою сервісу Google Classroom.

Під час онлайн-зустрічі Алла Ткач, консультант ЦПРПП, звернула увагу на те, що в мережі Інтернет сьогодні можна знайти багато навчальних матеріалів, у т.ч. й відео, які допомагають в організації дистанційного навчання. МОНУ на початку навчального року представило учительству посібник «Організація дистанційного навчання в школі». На сайті НУШ представлено 35 інструментів для дистанційного навчання.

Алла Василівна також наголосила, що з 16 жовтня 2020 року почали діяти оновлені умови організації дистанційного навчання, зазначені в Положенні про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти, яке затверджено наказом МОНУ у вересні 2020 року. Зокрема, для забезпечення дистанційного навчання учнів педагоги можуть обирати форми, методи і засоби дистанційного навчання, можуть самостійно визначати режим (синхронний або асинхронний) проведення навчальних занять, підвищувати кваліфікацію щодо використання цифрових технологій (різні форми), створювати власні веб-ресурси або використовувати готові. Серед них - сервіс Google Classroom, який сьогодні є одним з найефективніших для створення віртуальних класів.

Під час умовної практичної частини онлайн-консультації Алла Ткач презентувала свою роботу в сервісі Google Classroom та відпрацьовано з учасниками покроково створення віртуального класу.

Хочеться вірити, що такі консультації справді сприятимуть професійному розвитку педагогічних працівників, допоможуть у їхній професійній діяльності.



bottom of page