top of page

Оцінювання прогресу учнів


"Оцінювання прогресу учнів". Так називають один з видів оцінювання результатів навчання учнів у сучасній школі - формульне оцінювання. Воно дає змогу вчителю з’ясувати, чи успішно учні засвоюють матеріал, а також визначити, як необхідно будувати процес навчання в подальшому, опираючись на дані відстеження навчального поступу школярів. Для його проведення вчителю необхідні певні методичні знання.

16 вересня 2022 року консультант ЦПРПП Алла Ткач провела онлайн-консультацію на тему «Алгоритм діяльності вчителя щодо проведення формувального оцінювання» для учителів-словесників, під час якої педагоги отримали корисну інформацію про відмінність традиційного та формувального оцінювання, про переваги останнього для учнів та педагогів, про складові його моделі. Алла Ткач закцентувала увагу учасників онлайн-заходу на покроковій діяльності вчителя: як підготуватися до проведення формувального оцінювання в 5-х класах на уроках з предметів мовно-літературної освітньої галузі та як його провести.

«Створення ситуації успіху для кожної дитини – важливий елемент в організації навчання й оцінювання учнів. Навіть невеличке досягнення надихає дітей, мотивує до навчання. Переконана, що кожному учителю це під силу» (Алла Ткач)






bottom of page