top of page

Особливості проведення ЗНО з іноземних мов у 2021/2022 н.р.


Зовнішнє оцінювання проводиться з метою забезпечення прав осіб на рівний доступ до вищої освіти та оцінювання відповідності результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, державним вимогам.

Наказом Міністерства освіти і науки України від 5 травня 2021 року №498 урегулювано проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2022 році. Відповідно до наказу кожен зареєстрований учасник має право за рахунок коштів державного бюджету пройти тести щонайбільше з п’яти навчальних предметів. Загалом зовнішнє незалежне оцінювання відбуватиметься з тринадцяти навчальних предметів.

Цій темі була присвячена педагогічна консультація, проведена консультантом ЦПРПП Лідією Недужко 10 грудня 2021 року для учителів іноземної мов. Під час консультації було розглянуто особливості тестів з іноземних мов 2022 року, проаналізовано види завдань та критерії їх оцінювання. Окрему увагу було приділено завданню 59 (написання власного висловлювання на задану тематику) та критеріям його оцінювання.



bottom of page