top of page

Особистий блог учителя – це КРУТО!


Ведення блогу вчителем - це віртуальна професійна арена.

За О.Михайловою

Сьогодні інформаційний простір сучасного вчителя обов’язково повинен містити віртуальну складову його діяльності. Адже сьогодні головне завдання навчання – це не передача здобувачеві освіти певної суми знань, а формування умінь та навичок здобувати і опрацьовувати їх самостійно, формування навичок мислення високого рівня: аналізувати, синтезувати, оцінювати. Помічником учителя в реалізації цього завдання стає його особистий професійний блог.

Під час вебінарів на тему «Блог як інструмент сучасного вчителя», які були проведені протягом 23-28 вересня 2021 року консультантами ЦПРПП Інною Терлецькою та Аллою Ткач, учителі математики, української мови та літератури, зарубіжної літератури, початкових класів дізналися про види та функції блогу, його роль в розвитку професійної компетентності вчителя, опрацювали алгоритми створення блогу, оформлення його дизайну та наповнення матеріалами.

Учасники вебінарів переконалися, що використання блогу в педагогічній діяльності дозволяє вдосконалити освітній процес, налагодити більш тісний контакт з батьками та учнями класу, підвищує пізнавальну активність дітей, сприяє розвитку цифрової компетентності учителя та учня.


bottom of page