top of page

Обмін досвідом та взаємонавчання – найкраще натхнення для роботи!


Контроль, безсумнівно, є невід'ємною складовою системи управлінської діяльності директора закладу дошкільної освіти. Однак, яка ж роль вихователя-методиста у цьому процесі? Щоб розібратися у даному питанні 26 березня 2021 року для вихователів-методистів закладів дошкільної освіти було проведено Круглий стіл «Вивчення стану освітнього процесу вихователем-методистом ЗДО». У заході взяло участь 40 педагогів.

Під час засідання консультант Центру Любов Чобанюк порівняла різні види контролю в ЗДО та виділила роль вихователя-методиста в ньому. Досвідом роботи поділилися методисти шести закладів дошкільної освіти, зокрема: №2, №4, №9, №19, №20, №22. Кожна з них підготувала змістовну презентацію та пакет документів для всіх учасників. Алла Фіщук окреслила переваги ведення ділового щоденника. Тетяна Романюк розповіла, як здійснювати педагогічний аналіз, визначати мету відвідування та формувати висновки. Інна Бойкова представила картки контролю за освітнім процесом в ЗДО. Діана Ісопенко поділилася досвідом щодо здійснення моніторингу в інклюзивному освітньому просторі. Наталія Кріган проаналізувала нормативні документи, у яких передбачено роль вихователя-методиста щодо вивчення стану життєдіяльності ЗДО. Валентина Стратейчук продемонструвала циклограму вивчення освітнього процесу.

Обмін думками та підведення підсумків було організовано за допомогою онлайн-дошки Padlet. Учасникам було запропоновано вправу «ПОПС-формула», під час якої кожен з них висловив позицію (П), приклад (П), обґрунтування (О) та судження(С) щодо даного заходу та участі у ньому.

bottom of page