top of page

"Мобільне навчання" на уроках мистецтва


Чи можуть ґаджети допо­могти перетворити урок мистецтва на захопливу пригоду з інтерактивними засобами? Один із пріоритетних напрямів у розвитку сучасної освіти — впровадження технологій «мобільного навчання». Вони дають змогу реалізувати освітній процес за допомогою мобільних пристроїв у будь-якому місці та в будь-який час.

Перевага «мобільного навчання» в тому, що пристрої можна використовувати в синхронному та асинхронному режимах під час освітнього процесу. За допомогою мобільних пристроїв учні мають змогу отримати доступ до освітніх ресурсів, відео- та фотоматеріалів, обмінюватися корисними матеріалами, брати участь в опитуваннях, квестах, вікторинах тощо.

Зараз учні не уявляють життя без смартфонів. Тож у світі набуває популярності тренд BYOD. Він означає «Bring Your Own Device» — «принеси свій особистий пристрій».

Саме для відповіді на питання педагогів щодо організації освітнього процесу за допомогою ґаджетів було проведено 04 жовтня 2022 року онлайн-консультацію «Мобільне навчання» на уроках мистецтва» на платформі Google Meet для учителів мистецтва закладів загальної середньої освіти.

Під час онлайн-консультації було роз’яснено як застосовувати смартфони під час проведення уроків або онлайн, якими онлайн-сервісами користуватися для підвищення пізнавального інтересу учнів.

Все буде Україна!








bottom of page